Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten, prachtige gerechten met heerlijke bijpassende wijnen. Alles geweldig verzorgd. Uitstekende bediening. Absolute aanrader!
Een beleving!
Wij hebben tijden niet meer zo lekker gegeten in een restaurant. Apicius verdient zijn sterrenstatus als geen ander.
Wij waren in de veronderstelling dat het hier ging om een 1* restaurant. Later bleek 2** te zijn. Wij hebben van 3 gangen 4 gangen gemaakt en dat was goed, anders waren we van de - weliswaar prachtig uitziende gerechten - niet voldaan geweest. Het dessert was niet eens 1* waardig. Vorig jaar in 1* rest. beter gegeten.
Voor ons niet voor herhaling.
Op zich was het eten goed en zag er mooi uit, maar we misten de sterverfijning. Merlet doet dat beter. De kwaliteit van de snijbonen viel te wensen over ook de ham van het voorgerecht had een hard stukje wat niet weg te kauwen viel. Een drie gangen lunch bleek €40, dus ver boven de €30 die ons was beloofd op dinerwe...
Lees hele reviewOp zich was het eten goed en zag er mooi uit, maar we misten de sterverfijning. Merlet doet dat beter. De kwaliteit van de snijbonen viel te wensen over ook de ham van het voorgerecht had een hard stukje wat niet weg te kauwen viel. Een drie gangen lunch bleek €40, dus ver boven de €30 die ons was beloofd op dinerweeksite. €170 (inclusief fooi van €18)voor een lunch in een sterrentent betalen we normaal ook, dus geen voordeel van deze dinerweek.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.