Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben heerlijk gegeten. Toetje viel wat tegen evenals de 'bijlagen' bij de koffie. Daardoor kom ik op een 8 uit.
De bediening is geweldig en zeer attent en alert. Een 10 waard. Het is een gezellig restaurant met leuke kunst aan de muur.
Een woord, FANTASTICH.Niets aan toe te voegen.
Echt alles was helemaal top.
Maar ja dit is dan ook wel een echt restaurant met een ster.
Wel een kleine opmerking.
Mijn dochter heeft een pinda allergie en kreeg nu geen nootjes, maar wel ijs met peulvruchten.
Ik zou van een restaurant wel verwachten dat deze weten dat een pinda geen noot, maar een peulvrucht is.Zeker om de kans op een shock te verkleinen/ te voorkomen wel zo belangrijk.
Starter was excellent, but expected a bit more for main course.
Service was great!
Het eten was lekker, maar ook niet meer dan dat. Bij een 2sterrenrestaurant verwacht ik een wauweffect en dat ontbrak helaas.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.