Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Geweldig gegeten!Hele mooie combinatie's van opmaak en smaak.
Het eten was super !
Bediening heel goed, niet te stijfjes.
De prijs voor de lunch was wel wat aan de hoge kant volgens ons (€40,00).
Evengoed zeer tevreden en voldaan, wijnarrangement erbij was ook top.
Wij hebben meer dan heerlijk bij Apicius gegeten.
Een min puntje voor u als organisatie vind ik het reserveren. Ik zat op 4 aug. om 10.00 uur achter de knoppen en meteen vanaf het begin kon ik niet meer voor een diner reserveren bij Apicius en bij Merlet geen lunch of diner meer te boeken. Kunt u mij vertellen hoe ...
Wij hebben meer dan heerlijk bij Apicius gegeten.
Een min puntje voor u als organisatie vind ik het reserveren. Ik zat op 4 aug. om 10.00 uur achter de knoppen en meteen vanaf het begin kon ik niet meer voor een diner reserveren bij Apicius en bij Merlet geen lunch of diner meer te boeken. Kunt u mij vertellen hoe dat komt.
Hartelijke dank hiervoor, want ik wil de volgende keer bij meer sterren restaurants gaan eten. Een prima initiatief is de restaurant week ! Ga zo door aub
Met vriendelijke groet, Ben
Allereerst een compliment voor de dame die bij elke wijn van het arr. een goed verhaal had, het eten was lekker, mooi verzorgd opgemaakt, maar niet zo heel verrassend. De zomertruffel had o.i. wat weinig smaak tov de iberico ham, de kabeljauw proefden wij er niet goed in terug en het nagerecht was voor mij te zoet, ...
Lees hele reviewAllereerst een compliment voor de dame die bij elke wijn van het arr. een goed verhaal had, het eten was lekker, mooi verzorgd opgemaakt, maar niet zo heel verrassend. De zomertruffel had o.i. wat weinig smaak tov de iberico ham, de kabeljauw proefden wij er niet goed in terug en het nagerecht was voor mij te zoet, zowel het ijs als de bread butter pudding. Het personeel wist niet altijd raad met de vragen en was erg bescheiden zelfs wat onzeker. Bij ontvangst en uitgeleide verwacht ik wel iemand die netjes de jas aanneemt en ook weer ophaalt (ging beetje rommelig). Wat wij jammer vonden was de behoorlijk aanwezig groep oudere mensen achterin, de overige tafels waren nl. gevuld met stellen of twee personen en dan is zo'n groep te luidruchtig aanwezig. Het was bijzonder moeilijk om te reserveren omdat de sterrenrestaurants enorm snel volgeboekt zijn, toch denk ik niet dat wij opnieuw voor Apicius zullen kiezen omdat wij onze voorkeur uitgaat naar een spannender menu, een iets minder klassieke kookstijl wat echter niets afdoet aan de kwaliteit van produkten die Apicius gebruikt.
Met vriendelijke groet, Dhr. en mevr. Geerars
vootreffelijk gegeten
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.