Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Extra opmerking.
De bediening op zich was goed, maar men vroeg niet of het had gesmaakt .... (wat natuurlijk wel het geval was!).
Ook in het bijvullen van de wijn was men wat laks (daar hebben ze wel wat omzet laten liggen!).
Op de rekening bleek dat we 45 euro per couvert moesten betalen. De 10 euro opslag gel...
Lees hele reviewExtra opmerking.
De bediening op zich was goed, maar men vroeg niet of het had gesmaakt .... (wat natuurlijk wel het geval was!).
Ook in het bijvullen van de wijn was men wat laks (daar hebben ze wel wat omzet laten liggen!).
Op de rekening bleek dat we 45 euro per couvert moesten betalen. De 10 euro opslag geldt per ster (dat staat ook zo op de site), maar wat niet duidelijk bleek op de site was dat Apicius 2 sterren heeft ..... Wellicht een tip om bij het aantal sterren duidelijker te vermelden op de site van de Restaurantweek.
Geweldig intiatief. Ga zo door!
goed gegeten maar voor een twee sterrenrestaurantkarige porties het dessert was heel karig en niet leuk opgemaakt ze vroegen ook niet of we nog een tweede bakje koffie wilden al met al vier gangen voor zeven en vijftig euro is bepaalt niet misselijk had er meer van verwachtvooral van het dessert
Heerlijk geluncht, prima bediening. Nooit geweten dat er in Bakkum zo'n top restaurant zit.
Eerst over het eten: Nu weet je waarom Apicius twee sterren heeft! Het was in één woord voortreffelijk. Prachtig op elkaar afgestemd, verrassend en ontzettend lekker. De bediening door het jonge personeel uitstekend met als absolute uitblinker de dame die de wijnen van het wijnarrangement toelichtte. Daar kan menig ...
Lees hele reviewEerst over het eten: Nu weet je waarom Apicius twee sterren heeft! Het was in één woord voortreffelijk. Prachtig op elkaar afgestemd, verrassend en ontzettend lekker. De bediening door het jonge personeel uitstekend met als absolute uitblinker de dame die de wijnen van het wijnarrangement toelichtte. Daar kan menig oudgediende nog wat van leren.
Vervolgens toch een ander aspect: financiën. Er staat duidelijk aangegeven op de site van Diningcity dat restaurants met een Michelinster per ster 10 Euro extra in rekening kunnen brengen. Als dat dan gebeurd dan is het wel zo correct om dat ook te vermelden en je het niet pas op de rekening te laten ontdekken. Daarnaast is het ook wel netjes om prijzen van b.v. een wijnarrangement te vermelden. Maar nogmaals de kwaliteit van het eten was absoluut van grote klasse.
Genoten van een verrassende,zeer smaakvolle cullinaire lunch.
Complimenten voor zowel de keuken als het bedienend personeel. Top!!!!!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.