Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk gegeten. Perfecte kwaliteit en mooi opgemaakte borden. Zeer vriendelijke bediening en een prettige entourage. Kortom, het restaurant voldeed volledig aan onze hoge verwachtingen.
Het was een behoorlijk lange tijd gelden dat we zo lekker hebben gegeten!
Wij hebben heerlijk gegeten bij Apicius. Als ik van te voren niet had geweten dat dit restaurant twee sterren had, had ik het achteraf nooit geraden. Het eten was goed en lekker, maar ik vond het niet heel bijzonder. Ik miste een beetje de smaaksensaties van bv bijzondere smaken bij elkaar en ingrediënten waarvan je...
Lees hele reviewWij hebben heerlijk gegeten bij Apicius. Als ik van te voren niet had geweten dat dit restaurant twee sterren had, had ik het achteraf nooit geraden. Het eten was goed en lekker, maar ik vond het niet heel bijzonder. Ik miste een beetje de smaaksensaties van bv bijzondere smaken bij elkaar en ingrediënten waarvan je nog nooit op idee bent gekomen om ze in een gerecht te stoppen. Soms heb je in de duurdere restaurants zo'n ontzettend overdreven sfeer met stijve bediening. Gelukkig was dat hier helemaal niet het geval. De bediening was heel vriendelijk en de sfeer was super.
Hoewel uitbreiding mogelijk was, heb ik gekozen voor een driegangenmenu. Vooraf kreeg ik drie heerlijke amuses, echt kleine verrassingen. De eerste gang (rauwe kabeljauw met Iberico ham, zomertruffel en artisjok) zag er prachtig uit, maar was niet de smaaksensatie waarop ik gehoopt had, daarbij had de ham hele taaie...
Lees hele reviewHoewel uitbreiding mogelijk was, heb ik gekozen voor een driegangenmenu. Vooraf kreeg ik drie heerlijke amuses, echt kleine verrassingen. De eerste gang (rauwe kabeljauw met Iberico ham, zomertruffel en artisjok) zag er prachtig uit, maar was niet de smaaksensatie waarop ik gehoopt had, daarbij had de ham hele taaie stukken. Ook van het hoofdgerecht (runderlende) en het toetje (bread and butter pudding en tonkabonenijs) had ik net dat beetje meer verwacht, Apicius is immers toch een tweesterrenrestaurant.
De service was goed jonge, behulpzame en bekwame mensen. Vond wel frappant dat er niet een keer gevraagd werd of het gerecht had gesmaakt. We moesten best wel lang wachten op het hoofd- en nagerecht, maar dat is waarschijnlijk inherent aan de Restaurantweek.
We hebben bij Apicius genoten van een geweldige culinaire avond met fantastische gerechten in een prachtige ambiance.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.