Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben van begin tot eind genoten van de bijzondere hapjes, de extraatjes, de uitleg en de kennis van de wijnen die buitengewoon goed bij de gerechten passen.
Een heerlijk avondje uit in een ontspannen sfeer en uitstekende bediening die oog hadden voor onze wensen.
En natuurlijk ook nog heerlijk gegeten.
Ontvangst prima, beleefd. Je voelt je meteen welkom. Tafellinnen en linnen servetten wordt ik altijd blij van. Prima stoelen waar je rustig de hele avond in kan zitten. De akoestiek van de ruimte was zo dat, we waren met zes personen, je met iedereen op normale toon kon praten. Enthousiaste sommelier die een goed ve...
Lees hele reviewOntvangst prima, beleefd. Je voelt je meteen welkom. Tafellinnen en linnen servetten wordt ik altijd blij van. Prima stoelen waar je rustig de hele avond in kan zitten. De akoestiek van de ruimte was zo dat, we waren met zes personen, je met iedereen op normale toon kon praten. Enthousiaste sommelier die een goed verhaal had bij iedere wijn die we dronken. Het eten werd opgediend in warme borden, Bediening was goed op de hoogte van wat er geserveerd werd en was niet opdringerig. Smaken verrassend en de juiste garing van vlees en vis. We hadden kortom een gezellige avond en eigenlijk niets aan te merken behalve dan dat van de wijn die wijn die wij bestelden er nog maar één fles was. Aan de andere kant moet ik zeggen dat de vervanger ook niet slecht was.
het eten was heerlijk
Wij werden uiterst vriendelijk en professioneel ontvangen en bediend. De kwaliteit van de lunch met bijbehorend wijnarrangement was subliem!
Doordat wij deenigr gasten waren, is het niet mogelijk om de sfeer eerlijk te beoordelen, daarom 4 sterretjes, de inrichting van het bedrijf vinden wij namelijk heel smaakvol en rustig.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.