Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Uitstekend gegeten
Onlangs bij Apicius wezen eten en heb echt genoten van mijn avond! Het eten was heerlijk, de service was perfect en de inrichting is heel mooi. Zeker voor herhaling vatbaar!
Dit is geraffineerd genieten met de suggestie van eenvoud. Heel knap en mooi.
Je voelt je hier echt hartelijk welkom.
Niet high brow maar prettig voorkomend, heel ontspannen.
En, eventueel hongerige collega-gasten: don't worry, geen avantgardistisch minieme porties. Geen hinderlijk automatische vracht aan détails bij elk gerecht maar informatie naar belangstelling. Prachtige wijnkaart.
We hadden een leuke avond bij Apicius. Het personeel was zeer aardig en bracht het gevoel van een sterrenrestaurant over. We voelden ons welkom en ook de inrichting was leuk, toch kan het sfeervoller. Voorgerecht, tussengang en hoofdgerecht waren fantastisch en zeker de ster waard. De Amuse was in onze ogen niet bij...
Lees hele reviewWe hadden een leuke avond bij Apicius. Het personeel was zeer aardig en bracht het gevoel van een sterrenrestaurant over. We voelden ons welkom en ook de inrichting was leuk, toch kan het sfeervoller. Voorgerecht, tussengang en hoofdgerecht waren fantastisch en zeker de ster waard. De Amuse was in onze ogen niet bijzonder qua smaakbeleving en ook het nagerecht vonden we er niet uitsteken. De wijnen waren lekker maar niet goedkoop, hier betaal je kennelijk voor de ster. We hebben gebruik gemaakt van de restaurantweek. De waardebon van 25 Eur die we meekregen na betaling vonden we goed bedacht van Apicius. Wie weet maken we er nog gebruik van of geven het door aan een kennis.
Het was weer een heerlijk avondje bij Apicius. Alles was uitstekend, niets op aan te merken.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.