Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Dit is de 3e keer dat ik bij Apciuis heb gegeten. Ik vond het dit keer minder als de voorgaande keren, maar evengoed goed.
Een culinair genoegen. Perfecte ambiance en uitstekende gerechten met oog voor detail.
Heerlijk gegeten in een prettige sfeer. Overduidelijk dat de brigade zich er bepaald niet met een Jantje van Leiden af heeft willen maken voor de Restaurantweek. Heerlijk amuse (vooral de minestronesoep), goddelijke voor- en tussengerechten, hoofdgerecht waar het vlees op je tong smelt en het dessert (en ik hou zelf...
Lees hele reviewHeerlijk gegeten in een prettige sfeer. Overduidelijk dat de brigade zich er bepaald niet met een Jantje van Leiden af heeft willen maken voor de Restaurantweek. Heerlijk amuse (vooral de minestronesoep), goddelijke voor- en tussengerechten, hoofdgerecht waar het vlees op je tong smelt en het dessert (en ik hou zelfs niet van die zoete dingen) om je bord bij af te likken. Dat mag uiteraard niet bij een twee-sterren tent. Alleen veel mensen in da house aan het eten die er wel heel erg op kicken dat ze in een Michelin restaurant zitten te eten. Het personeel liet zich daar gelukkig niet door van de kaart brengen.
TOP TENT!
Alsof een engeltje op mijn tong poepte!
We hebben gisteren van een heerlijke lunch bij Apicius genoten.Het meisje dat onze amuses kwam uitserveren, liet een van de glaasje vallen.Ze probeerde dit op te ruimen. Een nieuw(schoon) tafelkleed was fijner geweest.Maar dit was het enige minpuntje !
De gerechten en de wijnen heerlijk.De bediening kundig maar bov...
We hebben gisteren van een heerlijke lunch bij Apicius genoten.Het meisje dat onze amuses kwam uitserveren, liet een van de glaasje vallen.Ze probeerde dit op te ruimen. Een nieuw(schoon) tafelkleed was fijner geweest.Maar dit was het enige minpuntje !
De gerechten en de wijnen heerlijk.De bediening kundig maar bovenal warm.De keukengeluiden maken het geheel huiselijk.Alsof je bij vrienden gaat eten,maar dan wel diegenen die echt heel goed kunnen koken.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.