Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 223 mensen zeggen over Aan de Poel**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben gisteren tijdens de Michelin restaurantweek hier gegeten. Service is goed en attent. Prachtig restaurant en mooi gelegen. Het menu was goed en verrassend samengesteld. Heerlijk gegeten, voor herhaling vatbaar.
nu nog de bloemen(kunst)vervangen en dan is alles up to date
Oog en tong strelende lunch met prettige attente bediening.
Het eten was werkelijk voortreffelijk. De bediening doet zijn best maar haalt niet de standaard van het eten.
Correcte ontvangst, borden zagen eruit als schilderijtjes, was te zien dat er aan smaak en uiterlijk van het eten erg veel aandacht was besteed.
Minpunt was de koffie met friandises.
Storend vonden wij dat bij ons nadat wij een minibonbon hadden gepakt het meisje van de bediening gelijk wegliep en bij andere tafel...
Correcte ontvangst, borden zagen eruit als schilderijtjes, was te zien dat er aan smaak en uiterlijk van het eten erg veel aandacht was besteed.
Minpunt was de koffie met friandises.
Storend vonden wij dat bij ons nadat wij een minibonbon hadden gepakt het meisje van de bediening gelijk wegliep en bij andere tafels rijk kon worden gepakt.
Koffie met als friandises één minibonbon vinden wij erg karig.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amstelveen e.o.
Over Aan de Poel**
Keuken: Frans
Restaurant Aan de Poel, gevestigd in Amstelveen, is bekroond met 2 Michelin Sterren. Het uitzicht op het meer de Poel is verbluffend! Waneer je bij Aan de Poel naar binnen stapt, betreed je een nieuwe wereld en raak je even de weg kwijt. Door de grote ramen en chic interieur ervaar je de charme en kosmopolitische uitstraling. Ben je misschien in Londen, New York of Parijs? In een ambiance van strakke lijnen, warme tinten en ronde tafels word je gastronomisch en gastvrij in de watten gelegd.
Chef kok Stefan van Sprang baseert zijn signature dishes op seizoensproducten geïnspireerd door de Frans-Internationale keuken en zijn eigen kruidentuin achter het restaurant. Pure smaaknuances met aromatische kruiden zijn kenmerkend en de gerechten wisselen elke drie weken. De verrassende combinaties en subtiele prikkels zorgen voor een bijzondere beleving en zorgen elke keer opnieuw voor een verrassing. Stefan komt graag aan tafel om uitleg te geven over zijn gerechten. Daarnaast heb je ook uitzicht over de ruime open keuken, waar de chefs hun kunsten vertonen.
De maître sommelier, Robbert Veuger, heeft een wijnkaart samengesteld bestaande uit gerenommeerde wijnhuizen en parels die nog niet ontdekt zijn! Perfect dus voor de wijnliefhebber. Bij het overheerlijke menu is een prachtig bijpassend wijnarrangement samengesteld, waarin de gerechten en wijnen als het ware versmelten.
Het restaurant is in 2009 bekroond met zijn eerste Michelin-ster en in 2013 kwam de tweede ster erbij. Hiermee is Aan de Poel één van de achttien Nederlandse restaurants die twee sterren hebben. Drie sterren worden zelden uitgereikt. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 54 in de Lekker top 100, 2020.