Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben een geweldige lunch genoten. De keuken heeft het weer helemaal perfekt gedaan. We werden vorstelijk bedient en kregen over de gerechten en de wijnen een keurige informatie.
Hebben in het kader van restaurantactie perfect bij Apicius gegeten. Alles naar onze wensen, ook vis ipv vlees was mogelijk bij het vooraf bepaalde menu voor deze restaurantweek!
heerlijk gegeten met de restaurantweek, fantastisch wijnarrangement erbij, enige minpuntje toen we binnenkwamen stond de airco heel koud, maar dit hadden ze nadat we het vroegen meteen aangepast, eindoordeel fantastisch
De gerechten waren zeer smaakvol en verfijnd, de bediening zeer bekwaam en vriendelijk en het restaurant verkeert in keurige staat. Voor ons gezelschap lag alleen het tempo iets hoger dan wij gewend zijn en prettig vinden. We konden overigens wel lang blijven zitten na het eten, we hadden totaal niet het gevoel dat we weggekeken werden.
De ontvangst was zoals ik het graag heb: gelijk bij binnenkomst aanname van jassen en begeleiding naar tafel. Je merkt gelijk dat het een klasserestaurant is, er hoeft niet op blaadjes gekeken worden maar men weet gelijk wie waar zit, heel fijn.
Het diner bestond uit een 3- of 4 gangen diner. Er was met mijn vriend...
De ontvangst was zoals ik het graag heb: gelijk bij binnenkomst aanname van jassen en begeleiding naar tafel. Je merkt gelijk dat het een klasserestaurant is, er hoeft niet op blaadjes gekeken worden maar men weet gelijk wie waar zit, heel fijn.
Het diner bestond uit een 3- of 4 gangen diner. Er was met mijn vriendin goed rekening gehouden. Zij eet nl geen vlees.
Er werd eerst brood met boter/olijfolie en gezouten amandelen geserveerd dat gevolgd werd door een 3-luikamuse.
Alles was even heerlijk en ook het bijgeserveerde wijnarrangement was uitmuntend.
We hebben een fantastische avond uit gehad met name door de heerlijke smaken en het personeel dat helemaal goed was.
Ik vind de inrichting vrij sober ook van buiten en dat is persoonlijk.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.