Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Uitstekend ontvangen en vanaf het eerste moment kregen we de volledige aandacht. We kregen vooraf een gepassioneerd intro over het menu en een prima advies over de passende wijnen. Vanaf de amuse tot het uitgebreid dessert zijn we zeer aangenaam verrast met als hoogtepunt een cappuccino van kreeft. Geen moment verveelt en zeer voldaan naar huis. Dit restaurant gaat ons zeker een keer terug zien.
Heerlijk gegeten, heerlijke wijntjes erbij met ontzettend leuke uitleg erbij.
Een fijne middag gehad.. Wij komen zeker terug.
op deze zonnige lentemiddag waren we de enige gasten, dus we kregen weel aandacht. Geraffineerde smaaknuances in de visgerechten, mooie wijnen en een verrassende dessertwijn.
Dit was een prachtig diner met producten met onverwachte smaken. Heerlijk en ontspannen.
Zoals altijd heerlijk gegeten, verfijnde amuses, voor en hoofdgerecht prima van smaak, kruiden uit eigen tuin, lichte sausjes, mooi opgemaakt op het bord. Nagerecht ook top. En de wijnkeuze is geweldig, zelf drink ik graag een portugeze rode douro wijn, maar voor ieders smaak is wel wat lekkers te vinden!
De bediening is vlot en attent.
Gewoon regelmatig hier eten is bepaald geen straf..
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.