Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Eten was werkelijk TOP! Al flink wat sterren gezien maar Apicius heeft niet alleen niveau maar ook een heel eigen signatuur.
Fantastische gerechten, allemaal even goed en uitgebalanceerd. Prima wijn/spijs combinaties.
Service was goed en persoonlijk. Sfeer in het restaurant prima. Minder formeel dan ik van buiten verwachtte. Uitstekend dus, aanrader!
Voor aanbieding in de restaurantweek niet geweldig.(Euro 45,00 voor diner p.p.!?)
Een glas huiswijn voor Euro 6,00 !?
Diner incl.2 drankjes en koffie voor
een totaalbedrag van Euro 127,50 voor 2 personen is dan te hoog.
Hierbij heb ik rekening gehouden met:2 sterren, ligging en last but not least restaurantweek!
Eten was goed, maar of het nu voor die prijs persee 2 sterren zou moeten zijn. Of andersom. Ik zou er nooit de oorspronkelijke prijs op de kaart voor betalen. Wijnen ook prijzig, wel passend.
Bediening was correct, maar ook niet meer dan dat.
Het was leuk een keer gegeten te hebben in 2 sterren restaurant, maar niet voor herhaling buiten restaurant-week om.
Prima gegeten, perfecte verrassende wijnen. Bediening goed op de hoogte van details betreffende eten en wijnen. En geen extra kosten voor kraanwater (tegenwoordig helaas een vermelding waard). Wij komen terug.
Apicius is een van de beste restaurants van Nederland. Voortreffelijke bediening, uiteraard top-eten en heerlijke bijpassende wijnen voorzien van een goede en uitgebreide toelichting. Top!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.