Tante Koosje*

Frans | €€€
8,9 (998 reviews)
96% aanbevolen

5-gangen Michelin diner € 110,- € 77,50

Tante Koosje*

Frans | €€€
8,9 (998 reviews)
96% aanbevolen

5-gangen Michelin diner € 110,- € 77,50

Altijd als eerste de nieuwste restaurant deals ontvangen?

Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals

Deal
5-gangen Michelin diner
€ 110,- € 77,50

RESERVEER RESERVEER
  • Te reserveren t/m 01 december 2024
  • Niet icm met andere acties
  • De prijs van de deal is per persoon
  • Alleen geldig bij online reserveringen van www.diningcity.nl

Wat 998 mensen zeggen over Tante Koosje*

8.9 Gebaseerd op 998 reviews. 96% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

9.7 Keuken 9 | Service 10 | Sfeer 10

fantastische avond gehad!

Anoniem op 17 maart 2012

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Wij waren hier afgelopen vrijdag in het kader van de restaurantweek. Na een negatieve ervaring eerder deze week bij een andere sterrenzaak hield ik stiekem een beetje mijn hart vast, maar gelukkig bleek dit totaal niet nodig. Wij arriveerden na wat zoeken en werden door 4 man/vrouw sterk verwelkomt aan de deur, hoe ...

Lees hele review

Wij waren hier afgelopen vrijdag in het kader van de restaurantweek. Na een negatieve ervaring eerder deze week bij een andere sterrenzaak hield ik stiekem een beetje mijn hart vast, maar gelukkig bleek dit totaal niet nodig. Wij arriveerden na wat zoeken en werden door 4 man/vrouw sterk verwelkomt aan de deur, hoe hartelijk kan je binnengehaald worden. We begonnen de avond met een aangename champagne rose als aperatief. Hierna gevolgd door een mooi menu die ons een goede indruk gaf van het kunnen van de keukenbrigade. Als eerste amuse een bordje gerookte zalm met een wasabikorstje en piccalilly met osseworst. Gevolgd door een tweede amuse van een ogenschijnlijk "simpel" eitje met truffel. Maar wat een mooie smaken, dit stemde ons vol verwachting voor wat komen ging. Ons eerste gerecht was coquille/tonijn; coquilles Saint Jaques, guinoa, gepelde tonijn, geweckte groenten, brunoise van Granny Smith appel (aangezien ik allergisch ben op mijn bordje vervangen door avocado) en viniagrette van ponzu. Wat een plaatje en wat een heerlijkheid om te eten. Tussengerecht idem dito; maar dan op de huid gebakken roodbaarsfilet met Noordzeekrab. Hoofdgerecht van gebraden Veluwse eendeborst, Fries suikerbrood met eendenlever, pastinaak en gevogelte morillesjus. Omdat ik principieel niet v.d. lever ben had ik in eerste instantie als vervanging wat kip (hoe fijn en cripsy kan je die bereiden). Maar na een goede uitleg van een v.d. dames v.d. bediening kreeg ik v.d. keuken alsnog de eendenlever als extra. Streling voor de tong moet ik zeggen. Vervolgens namen we voor de lekker, en we hoorden dat ze kazen van Kef uit A'dam hadden, het extra tussengerecht van kaas om te delen. Hier werd ook goed geluisterd naar onze voorkeur en erbij werd een fijne sherry geschonken. Bijna uitgesmikkeld kwam "onze" mede-linkshandige dame uit de bediening nog wat extra van mijn favoriete roodschimmelkaas langs brengen, hoe attent. En als dessert nog een Bombe van bloedsinaasappel, gezoete jasmijnrijst, tuille van amandelen en sorbet van boomtomaat. Dit mooie menu werd begeleid door een even mooi bijpassend wijnarrangement. Als afsluiting nog lekker nagetafeld met espresso en rookthee. De leuke attentie in de vorm van een blikje met friandises mocht mee naar huis. Leuk bedacht en door ons ook gedaan, want echt totaal voldaan na dit menu. Al met al een mooi begin van het weekend voor ons. En wij komen absoluut nog eens terug naar Loenen a/d Vecht. Lekker met wat vrienden op dat terras tafelen bijvoorbeeld.

Patricia vD op 16 maart 2012

9.3 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 10

Afgelopen dinsdag heerlijk gegeten in het zeer sfeervolle restaurant 'Tante Koosje'. Buiten voor de deur waanden wij ons in een bijna Anton Pieck achtige omgeving, wat al direct een leuke sfeer creëert. Binnen in het restaurant heerst een zeer warme, knusse huiskamerachtige sfeer. Wij kregen een plaatsje naast de ba...

Lees hele review

Afgelopen dinsdag heerlijk gegeten in het zeer sfeervolle restaurant 'Tante Koosje'. Buiten voor de deur waanden wij ons in een bijna Anton Pieck achtige omgeving, wat al direct een leuke sfeer creëert. Binnen in het restaurant heerst een zeer warme, knusse huiskamerachtige sfeer. Wij kregen een plaatsje naast de bar waarbij wij konden genieten van de kunsten van het kundige maar vooral vriendelijke personeel.

Wij hadden gereserveerd voor de restaurantweek. We kregen 3 amuses geserveerd. Allen zeer smaakvol en mooi van kleur.

Het voorgerecht Coquilles Saint Jacques, guinoa, gepekelde Albacore tonijn, geweckte groenten, brunoise van Granny Smith appel en vinaigrette van ponzu. Ontzettend lekker! Mooi van kleur, heerlijke groenten.

Als tussengerecht kregen wij een alternatief aangeboden. (ipv roodbaars met krab) van Krokant gebakken kalfszwezerik op linzen in een saus van zwezerik met pompoenpuree en groene asperges. NOMNOMNOM!

Hoofdgerecht Gebraden Veluwse eendenborst, Fries suikerbrood met eendenlever, pastinaak, en gevogelte moriellesjus. De eend was ontzettend mals, de jus onwijs lekker, zeker in combinatie met de pastinaakpuree. De eendenlever met Friessuikerbrood leek een gekke combinatie maar was erg lekker. Het was jammer dat de eendenlever erg koud was. Dit maakte de smaakbeleving iets minder.

Tussendoor kregen wij een een klein hoorntje met honingijs met een ietsje van mandarijn :O) Helemaal lekker!

Het dessert een bombe van bloedsinaasappel, gezoete jasmijnrijst, tuille van amandelen en sorbet van boomtomaat deed ons even fronsen met de wenkbrauwen maar bleek een sensatie in de mond gecombineerd met elkaar.

Alle gangen kwamen met wijnen die zeer mooi aansloten op de smaak van de gerechten. Voor de Bob was er een keuze uit diverse verse biologische sappen.

Aan het einde van de avond kregen we nog ieder een blikje met lekkere bonbons mee met daarop Tante Koosje :O)

Voor ons een zeer geslaagde eerste kennismaking Tante Koosje. Wij komen graag nog een keer terug om te genieten

Jurriaan en Kirsten Vlaanderen op 14 maart 2012

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Het menu was fantastisch. Wij waren met 4 personen, allemaal lekkerbekken die echt wel wat gewend zijn maar we waren allevier erg in de wolken met de bijzondere gerechten die we voorgeschoteld kregen.
Daarnaast was de bediening erg voorkomend en hartelijk op een keurige manier.
Voor herhaling vastbaar!

Nico van Yperen op 14 maart 2012

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

het blijft een bijzondere gebeurtenis om er te eten. en het verleiden met eten is een grote kunst en een ster zeker waard

hans hazes op 14 maart 2012

Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Toon telefoonnummer

Over Tante Koosje*

Keuken: Frans

Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.

Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.

De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.

Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.

Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden