Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.
Wat 121 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Uitstekend gegeten! Heerlijke verassende gerechten van hoog niveau. Zeker voor herhalng vatbaar...!
Het eten was heel erg goed en met zorg gemaakt. De service was perfect, je gaat met een bijzonder gevoel naar huis. Ik denk dat dit het leukste restaurant is in Haarlem.
De ontvangst was al heel erg vriendelijk, Na aan tafel gebracht te zijn kregen we een chips van bier in heel futuristische houder, hierna een amuse die er uitzag als een paddestoel, maar heel verrassend smaakte.Hierna volgde een kopje soep, maar dan ook echt in kopje, gazpazzio met een topje van ananas mouse. Al de...
Lees hele reviewDe ontvangst was al heel erg vriendelijk, Na aan tafel gebracht te zijn kregen we een chips van bier in heel futuristische houder, hierna een amuse die er uitzag als een paddestoel, maar heel verrassend smaakte.Hierna volgde een kopje soep, maar dan ook echt in kopje, gazpazzio met een topje van ananas mouse. Al deze gerechten waren over heerlijk en met een super uitleg en bediening. Hierna een gerecht van vis geserveerd op een leisteen wat er ook weer geweldig uitzag. Nog steeds niet klaar want er volgde een stukje kalfsvlees met een overheerlijke jus en een over heerlijke jus erbij met garnituur ook weer fantstisch opgemaakt. Hierna konden wij kiezen uit iets zoet of kaas. Het zoetje was ook weer opgediend op de leisteen (koud) en de kaas op een mooi glazen bord met een stukje vijgenbrood (heel dun)en speciaal soort krentenbrood (ook heel dun) op een warme leisteen.
Bij de koffie kregen we ook weer op verrassende manier drie aparte lekkertjes op een glas(omgekeerd) geserveerd.
Ik kan niet anders zeggen dat wij de hele avond zeer verrast werden en een hele goede en vriendelijk bediening hebben mogen meemaken.
Wij komen zeker nog een keer terug
Heerlijke gerechten met veel fantasie gemaakt.
Vooraf ben ik nog benaderd ivm speciale wensen, dus mijn zwangere vrouw had een op maat gemaakt menu.
Wat een creativiteit!!! Na diverse amuses (bierchipje/bonbon/soep/kaasstengel) werd ons het voorgerecht geserveerd dat zo ontzettend creatief bereid was dat ik het niet wil verklappen. De smaak was ook werkelijk perfect en het hoofdgerecht bleek ook van geweldige kwaliteit (iets minder creatief maar wel erg lekker!)...
Lees hele reviewWat een creativiteit!!! Na diverse amuses (bierchipje/bonbon/soep/kaasstengel) werd ons het voorgerecht geserveerd dat zo ontzettend creatief bereid was dat ik het niet wil verklappen. De smaak was ook werkelijk perfect en het hoofdgerecht bleek ook van geweldige kwaliteit (iets minder creatief maar wel erg lekker!). Als nagerecht hebben wij de kaasplankjes (+2,50 pp) besteld en hadden daar zeker geen spijt daarvan toen we 5 flinke stukken hoge kwaliteitskaas op ons bordje aantroffen.
Wij geven ze een volmondige 9 en: we will be back!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.