Wat 269 mensen zeggen over De Treeswijkhoeve**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heel veel smaken in kleine gerechtjes, dik in orde.
We hadden weer geboekt voor de lunch tijdens de DWTS week. We waren royaal op tijd en konden nog een boswandeling maken in het bos tegenover het restaurant. Bij terugkomst stond René (sommelier) al klaar bij de ingang, we liepen meteen door naar het terras waar ons tafeltje ingedekt was met een strook linnen en fijn...
Lees hele reviewWe hadden weer geboekt voor de lunch tijdens de DWTS week. We waren royaal op tijd en konden nog een boswandeling maken in het bos tegenover het restaurant. Bij terugkomst stond René (sommelier) al klaar bij de ingang, we liepen meteen door naar het terras waar ons tafeltje ingedekt was met een strook linnen en fijn tafelzilver. We hadden een mooi uitzicht op de tuin. Met een gezellig jazzy muziekje op de achtergrond bestelde we ons aperitief.
Een mooie fruitige Sauvignon blanc, Petit Bourgeois uit Chavignol (Sancerre) werd ingeschonken waarbij het borrelgarnituur werd uitgeserveerd. Een bakje in venkel gemarineerde groene olijven, chorizo krokantje en gefrituurd rundvlees met geschaafde rettich en wortel. Het krokantje was wat moeilijk te handelen en voor ik het kon tegenhouden lag de tafel bezaaid met stukjes maar ze smaakte er niet minder om. Het rundvlees was mooi op smaak met een krokant jasje. De olijven hadden iets van de venkel meegekregen en waren lekker kortom een geslaagde start.
Dick de chef kwam zelf de eerste amuse brengen, op een plankje olijfhout liggen twee bolletjes caprese gemaakt van mozzarella, tomaat en een toefje basilicum. Tevens werd het menu doorgenomen, daar we voor het vier gangen menu gingen stelde Dick voor om ieder een verschillend tussengerecht te bestellen die we dan halverwege konden wisselen. Dat leek ons wel wat.
De tweede amuse was spaghetti carbonara. De spaghetti was van asperges gemaakt, een lange sliert die opgerold was als een dropveter. Hierop een gel van ham, een eierdooier en een koekje van peterselie. Een smakelijke hap allen de wijn was geen vriend van de eierdooier.
Een Oostenrijkse wijn van het huis Allram gemaakt van Riesling van de Gaisberg uit Kamptal was door René geselecteerd. Een mooi droge, zuivere, fruitige Riesling. Op het bord tartaar van Wagyu rund met piccalilly van voorjaarsgroenten en frietjes. Een lange sliert tartaar waarop de gezuurde groentes en frietjes lagen en enkele stukjes gekookte asperge en geschaafde komkommer. De wijn combineerde prima met de gezuurde groentes. De tartaar was zacht met een fijne smaak. (8,5)
Daar we een gedeeld tussengerecht hadden werden er twee wijnen geschonken. Een Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc van het huis Lomond 2010 waarvan de druiven geplukt zijn op Cape Agulhas wat bij Kaap de Goede Hoop ligt en waar de grond rijk is aan mineralen die je proeft in de wijn. Hierbij werd uitgeserveerd de zachtgegaarde kabeljauw met bereidingen van venkel en zoetzure tomaat. De bevroren tomaat (cour du boeuf) werd door Dick aan tafel geraspt. De kabeljauw was lekker sappig en de groentes waren niet te overheersend, de wijn paste prima. (8,8)
De tweede wijn is een bijzondere uit Italië, de Offida Pecorino Fiobbo gemaakt van Pecorino druiven. Een heldere geelgouden kleur met in de neus tonen van gedroogd fruit en in de mond aangename fruitigheid. Op het bord gebakken rogvleugel met gefrituurde asperges, kiemgroenten en een saus op basis van soja. De vleugel heeft een krokante korst en is vol van smaak, de asperges evenzo een knapperige korst die de smaak van de asperge aanvult. De wijn is een prima begeleider. (9,2)
Voor het hoofdgerecht een rode uit Oostenrijk, een Zweigelt 2009 van Heinrich uit Burgenland, een mooie donkerrode kleur met in de neus tonen van bes en pruim, soepel in de mond en aangename fruitigheid. Uit de keuken Kempisch hoen van de BBQ met een saus op basis van ganzenlever, asperges, tuinboontjes en doperwtjes. De hoen was in twee delen, een sappig mals stuk van de borst waarvan de huid een duidelijk BBQ smaak had en een cilinder van de bout die wat droog was. De saus was mooi op smaak. De wijn was een goede begeleider hoewel een volle witte ook niet had misstaan. (8,8)
De dessertwijn was een verrassende keuze, uit de Loire afkomstig de Le Haut-Lieu demi-sec 2008 van het huis Huet gemaakt van Chenin Blanc, mooie complexe neus met citrus en lychee en in de mond fruitig en rijk. Op het bord Framboos vers en mousse met witte chocolade, pistache en een quenelle yoghurtijs. Op de mousse van witte chocolade ligt een schijfje gemaakt van het napoleon zuurtje. De wijn is een prima begeleider doordat de suikers in de wijn door de mooie zuren wordt gecamoufleerd. (8,8)
Bedienend personeel is in ruime getallen aanwezig dit kwam mede door de vele annuleringen waardoor het afstemmen voor Dick erg moeilijk wordt. We werden prima verzorgd maar hadden wel iets meer uitleg en terugkoppeling van René verwacht. Zijn wijnkeuzes zijn overigens alle erg goed en er zitten leuke verrassingen bij.
Het eten was zoals we hoopten. verrassende combinaties, zeer mooie smaken, prachtige presentaties en perfecte hoeveelheden. Na elk gerechtje dachten we:"hier zou ik nog veel meer van willen", maar aan het einde van het diner zaten we gewoon goed vol. Personeel was erg vriendelijk en goed op de hoogte van wat er geserveerd werd. top avond.
prima gegeten en komen zeker keer terug voor a la carte eten. Vonden het wat jammer dat in begin de bediening wat nonchalant was en later binnen gekomen klanten eerder geholpen werden. Maar aan einde van de avond was e.e.a. wel hersteld.
ik ben een moeilijke eter, maar gisterenavond hebben wij heerlijk gegeten. alles was geweldig lekker. mijn partner heeft ook genoten van de wijnen. top!! onze complimenten.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Waalre e.o.
Over De Treeswijkhoeve**
Keuken: Frans, Nederlands
De Waalrese bossen vormen het achtergronddecor van de zacht-witte boerderij waarin De Treeswijkhoeve is gevestigd. Neem plaats in de heerlijke tuin of het smaakvol ingerichte restaurant.
Laat u verrassen, verwennen en vermaken door Chefkok Dick Middelweerd en gastvrouw Anne-Laura. Hier geniet u van een avond vol ontdekkingen uit de nieuwe Nederlandse keuken, met creativiteit, vakmanschap en passie als bindende ingrediënten. Een zintuiglijke ervaring.
Bij De Treeswijkhoeve ervaart u het Genieten met een grote G.