Pieters Restaurant*
Frans, Nederlands | €€€ | Menu5-gangen Michelin menu € 118,- € 88,-
Pieters Restaurant*
Frans, Nederlands | €€€ | Menu5-gangen Michelin menu € 118,- € 88,-
Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.
Deal
5-gangen Michelin menu
€ 118,-
€ 88,-
In het hart van het Groene Hart, te Bergambacht, viert Restaurant Pieters in 2024 zijn tienjarig bestaan. Sinds de opening in 2014, onder de gepassioneerde leiding van Pieter en Paula, heeft het restaurant een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd: van het winnen van de Gouden Pollepel in het eerste jaar, tot het verwerven van een Michelinster in 2021 en het behalen van 14.5 Gault&Millaupunten.
Tast toe en laat je verrassen door Pieter en Paula! Zij heten je meer dan welkom in hun pittoreske restaurant. Speciaal voor de gasten van Diningcity serveren zij een 5-gangen Michelin menu voor slechts € 88,- per persoon!
Laat je verwennen door de passie van chef Pieter en proef zijn verfijnde gerechten!
RESERVEER RESERVEER- Te reserveren t/m 20 december 2024
- Niet icm met andere acties
- De prijs van de deal is per persoon
- Alleen geldig bij online reserveringen van www.diningcity.nl
Wat 77 mensen zeggen over Pieters Restaurant*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Iets voor 19:00 arriveren we bij Pieters restaurant. Daar hebben we lekker in de tuin genoten van onze Collet Champagne. Daarbij werden lucht gedroogde groentes, een stengel met, volgens mij, basilicum (?) en een soort tosti met basilicum geserveerd. Pas hierna hebben we kennisgemaakt met de binnenkant van het resta...
Lees hele reviewIets voor 19:00 arriveren we bij Pieters restaurant. Daar hebben we lekker in de tuin genoten van onze Collet Champagne. Daarbij werden lucht gedroogde groentes, een stengel met, volgens mij, basilicum (?) en een soort tosti met basilicum geserveerd. Pas hierna hebben we kennisgemaakt met de binnenkant van het restaurant.
Wat een leuk restaurant! Je zit in een huiskamer waar ongeveer 30 plaatsen zijn. De tafels staan op redelijke afstand van elkaar. De muren zijn mooi afgewerkt en een leuk detail is dat je de keuken in kan kijken door een raam. Wat ik opvallend vond is dat het restaurant zo schoon en netjes was, dat zie je bijna nooit!
De avond van ons bezoek is het ronduit stil. Bij binnenkomst van het restaurant is slechts één andere tafel gevuld, later komen er nog twee gasten binnen, onbegrijpelijk op een vrijdagavond.
Eenmaal binnen aan tafel starten we ons menu. De eerste gang is een leuke ei salade met asperge. De eerste hap vond ik een beetje flauw, echter de parelhoen en het kippenhuidje geven in dit gerecht heel leuk een zoutje af in het gerecht, al met al een leuke eerste gang, maar niet helemaal geweldig.
De tweede gang was meer naar mijn smaak, een mooie romige risotto, met heerlijk paling. Prachtig opgemaakt in een groot bord, mooi afgemaakt door een geitenkaas, heerlijk!
De derde gang was een prachtige pasta met daardoor inktvis. bij het opdienen dachten we even een dikke saus te zien, echter bleek dat een heel luchtig sausje te zijn met een lekkere bacon smaak, de bacon kwam ook in stukjes terug in de paste. Lekker en verrassend gerecht.
De vierde gang. De topper van de avond! De chef weet wanneer hij aan tafel moet komen! Een prachtig bord kwam aan tafel. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een Ravioli heb gehad met lamsvlees. Werkelijk waar zo geweldig lekker, de ravioli lag op een puree van knolselderij en truffel, aan tafel werd de jus er langs gegoten geweldig.
Even tussen de gangen door: de bediening hier bestaat uit de gastvrouw en een jonge dame. Dat loopt allemaal lekker soepel. Brood hier op tafel is lekker; als eerste krijg je een warm broodje met gezouten boter, daarna kan je steeds opnieuw brood krijgen; echter dat brood is wat zwaar, lang niet zo mooi en luchtig als het eerste broodje. Als ik al een punt van kritiek zou moeten hebben zou ik dat veranderen. De wijnen van dit restaurant komen uitsluitend uit Frankrijk en Italië. Ik heb heerlijke wijnen op; alleen heb ik niet onthouden welke. Laten we het erophouden dat het prima passende wijnen zijn.
Dan gaan we door met de vijfde gang, dit was een prettig vleesgerecht (ik heb niet onthouden wat het precies was, in ieder geval iets met het kaantje).
Normaal zijn we niet zo van de kaas maar omdat het bij Pieters zo beviel zijn we ervoor gegaan. Je krijgt hier een groot blok met daarop 3 kaasjes. Lekker maar wel op safe gespeeld; precies goed voor mijn smaak! Tafelgenoot vond het lekker maar houd van uitgesprokenere smaken.
Het dessert: Lekker! Rode Rabarber, aardbei en witte chocolade; perfecte combi!
Hierna nog koffie met wat zoets. Al met al een prima avond, voor nog eens zou ik zo zeggen. Alleen onbegrijpelijk dar het zo slecht gevuld was deze avond. Nog even met de gastvrouw over gesproken. Normaal zit het voller, dat moet ook want dat verdient dit fijne restaurant
Op zaterdagavond met z'n vieren heerlijk bij Pieter gegeten. Modern verzorg aangeklede ruimte voor prettig klein aantal gasten (max. 30?). Zeer attente bediening, niet opdringerig. Overzichtelijke kaart (ca 15 gerechten totaal, maar allemaal heel apart van samenstelling) met oplopend keuze menu. Heerlijk bereid. Een aanrader, wij gaan er zeker terugkomen.
Een avond culinair genieten was het voor ons. We hebben heerlijk gegeten van (voor ons) niet alledaagse couverts. Een warm welkom en fijne, huiselijke sfeer in het restaurant.
Kortom: een aanbeveling om hier ook eens te gaan dineren.
Nog nooit zo'n geweldige culinaire ervaring gehad.
Geweldig eten en perfecte bediening.
Super avond!
We werden zeer warm ontvangen en hebben genoten van een mooi menu, vriendelijke bediening en een goede ambiance. We komen zeker nog een keer terug om de smaaksensaties die Pieter creëert te proeven!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bergambacht e.o.
Over Pieters Restaurant*
Keuken: Frans, Nederlands
In het hart van het Groene Hart, te Bergambacht, viert Pieters Restaurant* in 2024 zijn tienjarig bestaan. Sinds de opening in 2014, onder de gepassioneerde leiding van Pieter en Paula, heeft het restaurant een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd: van het winnen van de Gouden Pollepel in het eerste jaar, tot het verwerven van een Michelinster in 2021 en het behalen van 14.5 Gault&Millau punten.
Pieter, SVH-Meesterkok sinds 2009, heeft als chef de cuisine bij verschillende gerenommeerde restaurants gewerkt, waaronder Cour du Nord*, Corona*, Puccini, en Chagall*. Zijn culinaire reis begon bij Sancerre in Amsterdam en omvatte een stage bij The Restaurant*** van Marco Pierre White in Londen.
Paula, zijn vrouw en partner in het restaurant, heeft haar passie voor gastvrijheid en wijn laten bloeien.