Deze 12 winnaars schitteren ook weer bij de nieuwe Restaurant Week!

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 31 augustus 2022 • Leesduur 4 minuten minuten

Het is weer bijna zover, van 1 september tot 16 oktober gaat de Diningcity Nationale Restaurant Week weer van start. Loopt bij jou het water al in de mond? Of lukt het je nog niet om te kiezen waar je van de lekkerste gerechten kunt genieten? Wij hebben voor jou de winnaars per regio uitgelicht waar jij ook dit jaar weer heerlijk kunt genieten. Welk restaurant wordt jouw winnaar?

Spring naar

1. Culinair genieten bij Lyf’s in Friesland

We starten met de Friese winnaar. Sinds 2001 is het restaurant Lyf's één van de toonaangevende restaurants van Friesland en dit jaar de winnaar van Friesland! Ze bieden een ruime traditie van culinaire Franse hoogtepunten. Dit restaurant doet er alles aan om jou volledig in de watten te leggen tijdens het bezoek. Dit doen ze doordat de gastvrouwen- en heren een brede culinaire kennis bezitten die ze graag aan jou doorgeven. Ze helpen je met een deskundig advies op basis van de wijnen in combinatie met het gerecht. Op deze manier bezorgen ze jou een compleet culinair diner.

2. Lokale lekkernijen van café-restaurant Poortman in Drenthe

In dit restaurant kun je eigentijds en gezellig genieten van lokale lekkernijen. De gerechten worden bereid met de lekkerste producten en worden op de beste manier klaargemaakt. Naast genieten van de heerlijke en lokaal bereide visgerechten, is de locatie ook prachtig. Geniet van het ongerepte Drentse landschap met de kronkelende Reest en overvliegende ooievaars. In dit restaurant kun je dus van het eten net zo lekker genieten als van de rustgevende omgeving.

3. De fenomenale Franse gerechten van de Kiewiet in Overijssel

De Kiewiet doet er alles aan om van je diner een feest te maken te maken. Het restaurant zorgt ervoor dat alles klopt en al je zintuigen geprikkeld worden. Dit doen ze door de heerlijke gerechten en het prachtige interieur. De menukaart bestaat uit Franse klassiekers met een hedendaagse touch van de kok. In combinatie met ingrediënten uit de streek proef je wat Drenthe te bieden heeft. Tast toe in het warme en eigentijdse restaurant in Dedemsvraart.

4. Het culinaire hart: Damianz in Roermond

Crimineel lekker eten op een unieke locatie in Roermond. Het restaurant Damianz was voorheen een gevangenis. Nu is het archiefgebouw van het bisschoppelijke paleis omgetoverd tot een prachtig restaurant. Aan de bisschop Damianus heeft het restaurant ook zijn naam te danken. Tegenwoordig zwaait Chef-kok Jeroen van Gransewinkel met de scepter. Er is een keuze tussen het Damianz menu en het Chefs menu. Daarnaast is er de speciale wijnkaart met bijna alleen maar verrukkelijke biologische wijnen. Perfect om te combineren bij het heerlijke Franse eten.

5. Dit wil je beleven: Restaurantje Nummer 7 in Zeeland

De naam zegt dan wel nummer 7, maar in haar gebied is ze de nummer 1! Dit prachtige monumentale restaurant uit de 17e eeuw bevindt zich aan de Rotterdamsekaai bij de haven van Middelburg. Het restaurant heeft een interieur met de prachtige monumentale aspecten aangevuld met hedendaagse aspecten. Vanaf de eerste verdieping heb je prachtig uitzicht op de haven. Het restaurant gebruikt de lokale wateren voor hun geliefde ingrediënten. Met de lokale gerechten maken zij lichte en fijne gerechten die toegankelijk zijn voor een breed publiek.

6. Ronduit genieten bij Parkheuvel in Zuid-Holland

Restaurant Parkheuvel ligt in Het Park, niet ver van de Euromast en pal aan de Maas. Het moderne ronde gebouw biedt uitzicht op de langsvarende schepen. Het interieur is cosy art deco wat zorgt voor een goede sfeer. Naast genieten van het uitzicht wordt ervoor gezorgd dat de gerechten verrukkelijk zijn. Ze zorgen ervoor dat de gerechten op de meest smaakvolle manier bereid worden. Chef Erik van Loo kookt alleen met de beste ingrediënten. Dit restaurant is naast regionale ook de landelijke winnaar!

7. Werelds dineren bij Nomads in Amsterdam

Ondanks dat dit restaurant gevestigd zit in Amsterdam, word je meegenomen op ontdekkingsreis. De eigenaars trekken als echte nomaden de wereld rond. Tijdens hun reizen zoeken ze naar de nieuwe smaken, spannende texturen, pure producten en de authentieke foodbelevingen. In die landen struinen ze lokale markten af, volgen kookworkshops, gaan op zoek naar bijzondere producten en proeven ze ieder authentiek gerecht. Waarna ze met een berg aan inspiratie terugkeren naar Amsterdam-Oost en presenteren ze hun favoriete gerechten aan jou met een moderne NOMADS twist.

8. De Mediterrane keuken van Moro in Groningen

Moro is een restaurant vol met culinaire verrassingen. Ze serveren de puurheid van smaken en de prachtige geuren en kleuren van de landen rond de Middellandse zee. Denk aan gerechten met de heerlijk geurende specerijen uit het Midden-Oosten, de Paella uit Andalusië of het Spaanse Iberische vlees. De Zuid-Mediterrane keuken is geraffineerd, gevarieerd, maar vooral ook geheimzinnig. De essentie laat zich dan ook niet eenvoudig samenvatten. Deze heerlijke Mediterrane gerechten zijn nu ook in ons eigen land beschikbaar om van te genieten!

9. Ongecompliceerd dineren bij de Limus in Gelderland

Het restaurant ligt in Nijmegen, dit is de oudste stad van Nederland. Het restaurant is gevestigd in een prachtig 19de -eeuws historisch pand. De chef-kok en zijn team bereiden culinaire eigenzinnigheden met een modern Frans karakter en een Aziatische flair. De gerechten zijn bereid met veel verse groenten en spannende specerijen. De passie en liefde voor het vak komt in elk gerecht naar voren. Verwacht bij de Limus een eigenzinnige keuken met ambachtelijke bereidingen met ecologische en duurzame producten!

10. Verrassende gerechten by Pascal in Noord-Brabant

By Pascal is te vinden in het midden van het bruisende centrum van Oosterhout. Dit restaurant heeft een open keuken wat ervoor zorgt dat er direct contact is met top-chef Pascal en zijn team. Voor het eten is er een keuze uit verschillende verrassingsmenu’s. Beleef de sensatie van ondeugende, prikkelende en een tikje brutale gerechten die de topchef speciaal voor jou bereid heeft. Daarnaast heeft het restaurant een prachtig, strak en sfeervol interieur. In dit restaurant is dus alle ruimte om een onvergetelijke avond te beleven!

11. Verwen je smaakpapillen bij Auguste in Utrecht

Het restaurant is gelegen aan de rand van het mooie Maarssen en in de prachtige waterrijke gemeente Stichtse Vecht. Een restaurant met een rijke en culinaire historie die nu wordt voorgezet in een klassiek- en moderne stijl door chef-kok Boy van Rijn en Maître Flynn Vranken. Voor de gerechten worden er ingrediënten van de beste kwaliteit gebruikt die wisselend seizoensgebonden zijn. Daarnaast bieden ze een wijnarrangement met passende smaken voor een perfecte smaakbeleving.

12. Puur genieten bij De Jonge Dikkert in Noord-Holland

Dit restaurant in Amstelveen is gevestigd in een oer-Hollandse zaagmolen uit 1672. De karakteristieke en unieke elementen van de molen zijn verwerkt in het moderne interieur. Bij De Jonge Dikkert koken ze met wat ons land te bieden heeft. Ze streven ernaar om zoveel mogelijk met lokale producten te werken. Dit resulteert in onverwachte en verrassende combinaties van pure ingrediënten. De keuken kenmerkt zich door de woorden: authenticiteit, duurzaamheid en gezond eten. De culinaire creaties van de chef zijn simpel maar oh zo goed uitgevoerd. Boek snel een tafel en ervaar de puurheid bij De Jonge Dikkert!

Je hoeft dus niet ver te reizen om bij een winnaar te eten.

Het betekent natuurlijk niet dat je alleen maar het restaurant in je eigen provincie hoeft te bezoeken. Deze restaurants zijn het allemaal zeker waard om een stukje voor te reizen of om er een leuk uitje van te maken. Bij welke winnaar ga jij snel een tafel reserveren?

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden