Streetfood Safari: Wereldse smaken voor culinaire avonturiers!

Geschreven door Marc
Gepubliceerd op 12 april 2024 • Leesduur 4 minuten

Ga met ons mee op streetfood safari en laat je meevoeren op een smakelijk avontuur door de straten van Nederland. Ook deze Nationale Restaurant Week hebben we een breed scala aan restaurants waaronder vele culinaire adresjes met heerlijke streetfood-gerechten! Wij hebben een lijst samengesteld van vijf unieke eetgelegenheden die je smaakpapillen zullen betoveren. Van de levendige straten van Leiden tot aan de bruisende haven van Rotterdam, deze restaurants bieden een overvloed aan wereldse smaken met voordelige menu’s!

Spring naar

1. Kleurrijk genieten bij Pipa Streetfoodbar in Leiden

We beginnen de safari in de historische binnenstad van het karakteristieke Leiden bij Pipa Streetfoodbar. Gelegen in het hart van de stad, verwelkomt Pipa zijn gasten met een kleurrijk interieur en een menu dat barst van de smaakvolle gerechten. Deze streetfood bar serveert het beste streetfood met invloeden van over de hele wereld; van Bangkok, naar het Zuid-Amerikaanse Peru tot aan de kleine straatjes van Japan. Gratis en voor niets krijg je ook nog eens een groot portie gastvrijheid van de gastheren van Pipa Streetfoodbar. Met korting kun je al aanschuiven voor een 4-gangen Shared Dining Streetfood menu voor € 32,50!

2. De hotspot van Uithoorn: VadeVi

Een dorpsrestaurant met stadse uitstraling én fenomenaal genieten van geweldige gerechten: dat kan bij VadeVi in Uithoorn. Het zit in het DNA van VadeVi om een warme sfeer met authentieke gerechten te creëren. Verwacht creatieve Franse gerechten die met passie zijn bereid en meedingen aan het hoogste niveau in de culinaire wereld. Hop binnen en trakteer jezelf op een 3-gangen Chef’s menu voor slechts € 32,50!

3. De wereld komt samen bij Xia Fusion in Groningen

Nabij de bekende Vismarkt in Groningen-stad tref je Xia Fusion in Groningen waar Oosterse- en Westerse keukens samenkomen. Dit trendy streetfoodrestaurant combineert traditionele Aziatische gerechten met een moderne twist, waardoor een unieke culinaire ervaring ontstaat. Met een levendige sfeer en een verrassend menu is Xia Fusion de ideale bestemming voor liefhebbers van Aziatische streetfood. Met korting kun je al genieten van een 4-gangen Chef’s diner voor € 29,95!

4. Trendy genieten bij Flavourz by Servais in Maastricht

Van het hoge noorden dwalen we af naar bourgondische zuiden waar Michelinster-kok Servais de wereldkeuken heeft samengebracht in Maastricht. Flavourz by Servais maakt gebruik van smaken van over de hele wereld: van Japan tot Zuid-Amerika. Het op zoek gaan naar de juiste specerijen en smaken is de drijfveer van de keukenbrigade om jou een fantastisch bezoek te bezorgen! Ga mee op culinaire wereldreis bij Flavourz voor 6-gangen Flavourz diner voor € 64,-!

5. Onbezorgd genieten bij Destino in Rotterdam

We eindigen deze safari in de bruisende stad Rotterdam bij Destino: hier komen de smaken van Spanje samen in heerlijk tapasgerechten. Met eigentijdse tapas geïnspireerd op de klassieke Spaanse keuken en seizoensproducten. Stiekem vinden wij Spaanse tapas de lekkerste streetfood-gerechten van Europa, vooral in combinatie van een goed glas Spaans wijn! Voer mee naar Spanje met een 5-gangen Shared Dining menu voor slechts € 40,-!

Ga je mee op reis naar 'The Big Five'?

Met deze vijf onmisbare streetfoodrestaurants heb je alle ingrediënten voor een smakelijke en avontuurlijke reis langs de smaken van de wereld. Neem je beste vriend of vriendin mee en verras degene met één van deze smakelijke adresjes tijdens de Nationale Restaurant Week. Of meer natuurlijk! Reserveer het menu met onweerstaanbare korting nu het nog kan, voordat andere avonturiers met de korting ervan doorgaan!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden