Book your table now with free cancellation.
What 121 people say about ML*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Wij aten onlangs bij ML. Een restaurant met een ster. Dan verwacht je goed te eten. Ook in de bistro. Onze ervaring? Matig. Zeer matig.
Het begon al niet zo goed met het brood. Dit was niet warm en ook niet lekker knapperig. Nogal droog brood kortom.
Het gewone kerstmenu was nét oké (voldoende), maar wel rommelig...
Wij aten onlangs bij ML. Een restaurant met een ster. Dan verwacht je goed te eten. Ook in de bistro. Onze ervaring? Matig. Zeer matig.
Het begon al niet zo goed met het brood. Dit was niet warm en ook niet lekker knapperig. Nogal droog brood kortom.
Het gewone kerstmenu was nét oké (voldoende), maar wel rommelig, ook wat betreft smaakafstemming. De vraag rees wat de kok nou eigenlijk wilde bieden/zeggen met zijn gerechten. Het leek allemaal nogal ongeïnspireerd, random bij elkaar geraapt. Hoofdgerecht (hert) was overigens prima, volgens de vleeseters.
Het vegetarische menu werd echt als slecht, flauw, smakeloos ervaren. Dit gold zelfs voor het Aziatisch aandoende hoofdgerecht. Gewoon niet lekker. Zo slecht zelfs, dat het met moeite werd weggekauwd en met verlangen werd uitgekeken naar het dessert. Wat betreft structuur was het een te hard, het ander te zacht. Ook hier geldt dat onduidelijk was wat er nou eigenlijk werd geserveerd en dat de gangen niet goed op elkaar waren afgestemd. Commentaar van een van de gasten: 'Dit was het vele geld niet waard...'
Maar... de ambiance was top, de wijn goed, dessert ook oké. Dus al met al met elkaar een prima avond gehad.
Uitstekend gegeten, goede bediening, zorgvuldig klaargemaakt, iets gehorige plek qua akoestiek.
Heerlijk genoten van 6 gangen diner. Top gegeten, leuk personeel. lekker wijnarrangement met uitgebreide toelichting door de sommelier.
Heerlijk diner in binnenstad
Heerlijk gegeten
Map All restaurant deals in Haarlem
About ML*
Cuisine: French
Restaurant ML is located in the heart of the atmospheric national monument on the Klokhuisplein. The restaurant is located in the courtyard of former printer Johan Enschedé and in the old style room of the former residence of the Enschedé family. The elegant cuisine of chefs Mark Gratama and Kevin Kion is daring due to the exciting combination of flavors.
The decor is sleek and modern and forms a great background for the culinary sensations that chefs Mark Gratama and Kevin Kion and their kitchen team present. Daily fresh and exclusive products are used in the kitchen of restaurant ML *. Every day, people cook with love and look for surprising taste combinations. The style of chef Mark Gratama stands out for his large palette of flavors. His kitchen is playful and pushes the boundaries of tradition and innovation. Balance is a requirement for him, but he is always looking for excitement. The thoughtful combinations show his respect for the rich French cuisine and the inspiration he finds in challenging techniques from modern, international cuisine.
From the restaurant you have a good view of the open kitchen and you can see very well with the passion and attention the dishes are prepared.
Hostess Liane Gratama leads a young, professional brigade. Together with sommelier Tim Jesse, they keep a close eye on the price-quality ratio in the wine list. It is therefore not a book with only big names from the classical areas, but a true enthusiasts card with many own finds that accompany the dishes in a subtle way.
The restaurant was awarded its first Michelin star in 2010. They received 15.5 Gault&Millau points.